Föreläsningar och webinarier

Jag föreläser om interimsledarskap. Föreläsningarna baseras på boken Ledarskap på besök och målgrupper är interimsledare, styrelsenätverk, ledningsgrupper, chefer i omställning och egenföretagare.

Jag pratar bland annat om hur man lyckas med en karriär som interimschef, att leda förändring som tillfällig ledare och hur man som uppdragsgivare kan maximera nyttan av sin investering.

Leda förändring som tillfällig ledare - Starck & Partner 23:e sept 2033

Genomförda föreläsningar 2022


  • TRR 23:e februari: Att lyckas som interimsledare

  • Brightmill 3:e maj: Interimsledarskap

  • Boarding for Success 5:e maj: Varför anlita en interimsledare

  • Ledarna 19:e maj: Så lyckas du som interimschef

  • Mesh 15:e juni: Så lyckas du som interimsledare

  • Inhouse 7:e september: Att lyckas med interimsuppdrag

  • Starck & Partner 23:e september: Att driva förändring som tillfällig ledare

  • Bokmässan Göteborg 25:e september: Vad är interimsledarskap

  • TRR 29:e september: Interimsledarskap – en alternativ karriär

Några ord om Johan som föreläsare

Jaha, så var man där då – två veckor senare – ett steg ut i det okända efter en ofattbart snabb process. Onsdag kväll: kontakt per sms. Torsdag: intervju med interimsbyrån. Fredag: intervju med kund/uppdragsgivare. Lördag: avtal undertecknat. Så nu på tisdag startar jag mitt första interimsuppdrag i eget bolag. Fjärilar i magen? Nä, en hel bisvärm! Gör jag rätt? Det får framtiden utvisa. Alea Jacta Est! Stort tack Johan för inspiration att ta steget – aldrig har ett föredrag och en bok haft så stor effekt på mitt liv!

Tack, väldigt bra presenterat och jätteintressant!!

Tack så mycket för en tydlig och konkret föreläsning!
Jättertrevlig presentation! Nu känner jag mig mycket tryggare i den resan jag precis startat. Jag har optimerat bort mig från mitt förra jobb och har nu startat eget bolag. ÄNTLIGEN!

Tack Johan för en bra föreläsning idag om interim och dess fördelar! Jag blir själv inspirerad att någon dag våga prova när jag fått mer erfarenhet inom HR – TACK ⭐

Förändringsarbete måste man ha erfarenhet med sig. Att kliva in i en stökig process med missnöjda medarbetare kräver att man har känslan att ta människor i kris. Man måste vara rustad. Väldigt spännande uppdrag och som är otrolig utvecklande men tänk på att vara utrustad med erfarenhet och verktyg. Bra beskrivet, Johan!