Älska sälj!

[1/4/22]

De flesta söker nytt jobb kanske vart femte år, eller ännu mer sällan. Då kan det kännas kul och stimulerande att vässa sin pitch, uppdatera CV och ringa rekryterare. Men som interimsledare måste jag sälja mig själv hela tiden. När jag ringer runt till mina rekryterarkontakter för tredje gången inom tolv månader för att säga ungefär samma sak – jag är tillgänglig – så känner jag mig minst sagt tjatig. Men det är bara att bita ihop. Jag är erfaren som interimsledare och har jättebra referenser, men jag kan ändå inte räkna med att det regnar manna från himlen eller att de stekta sparvarna kommer flygande in i munnen på mig. Jag behöver sälja mig själv. Konstant. Hela tiden. Oupphörligen. Jag har tur som i grunden gillar att sälja, annars hade jag förmodligen hatat det här livet och varit anställd som de flesta andra.

Egentligen är jag säljare mer än något annat. Jag måste synas och ingen gör jobbet åt mig. Hur många tror du köper världens bästa dammsugare om den står gömd i ett hörn i butiken? Nej, det finns andra dammsugare som är lättare att hitta och som också funkar bra. Förutom att jag säljer mig själv helhjärtat mellan uppdragen tar jag mig tid för strategiskt nätverkande även när jag är i uppdrag. Att orka med konstant marknadsföring är min främsta framgångsfaktor och har gjort att jag oftast inte har mer än några månader mellan uppdragen.

Jag är egenföretagare. Jag behöver sälja min produkt, som är jag själv. Inga produkter säljer sig själva, jag behöver anstränga mig.

 

Mail: johan@polstjarnan.com
Tel: +46 (0)707 502 399