Våga testa interim!

[25/10/21]

En vän till mig är mellan jobb. Han befinner sig mitt i livet och funderar en hel del på vad hans nästa steg bör vara för att få fart på karriären. Han har fina meriter och har flera alternativ – både fasta och tillfälliga, men våndas över beslutet eftersom han känner att hans vägval kan komma att påverka resten av karriären.

Mitt råd är att våga testa ett interimsuppdrag. För det första får man inte så ofta möjlighet – man behöver ju vara tillgänglig direkt utan uppsägningstid. För det andra får man chansen att pröva ett nytt sätt att arbeta, kanske en ny bransch eller en annorlunda miljö. Man behöver inte känna att man väljer väg för resten av livet, utan kan fokusera på att hitta ett roligt och spännande uppdrag just nu. Sen kan man alltid hoppa tillbaka till linjen om man inte trivs. Det kan vara befriande att tänka ett år framåt istället för tre till fem.

Mina råd till min vän:

– Gå all in i nuet!
– Fokusera på uppdraget!
– Lägg den långsiktiga karriärsplaneringen åt sidan en period!

 

Mail: johan@polstjarnan.com
Tel: +46 (0)707 502 399